Zandsculpturen op de Veluwe
Op een unieke locatie op de Veluwe is de Beeldentuin te Garderen te vinden. Niet alleen zijn hier beelden van steen te bewonderen, ook is hier een ruim aanbod aan …
Startplaats: Voorthuizen, Gelderland | knooppuntroute
Fietsroute
59 Km (± 3:56 ) | Gelderland | Het weer op de route 0 °C 0bft
Gelderland staat vol met historische kastelen, paleizen en hofstedes. Met een fietstocht door het mooie Gelderse landschap kun je de geschiedenis proeven.
Het Middeleeuwse Kasteel Cannenburgh ligt in een prachtig parkbos, afgewisseld met weilanden en vijvers. Het kasteel – met 18de-eeuwse inrichting – is opengesteld voor bezichtiging. Het Bouwhuis op het terrein vormt een groot contrast met het kasteel zelf: hier zie je hoe het personeel van Kasteel Cannenburgh vroeger leefde. De toren van Kasteel Cannenburgh was de eerste vorm van de renaissancistisch bouwstijl in Gelderland.
Paleis Het Loo is ontstaan als jachtverblijf van stadhouder Willem III, die het liet bouwen naast het nog steeds bestaande kasteel Het Oude Loo. Tot 1975 was Paleis Het Loo in gebruik als zomerresidentie van de koninklijke familie. De laatste bewoonster was prinses Margriet. Het paleis, met de omliggende tuinen en parken, is een populaire toeristische attractie. Na de laatste bewoning is het gebouw teruggebracht in de 17de-eeuwse staat. Hier kun je zien hoe de koninklijke familie geleefd heeft.
Naast de beroemde thermen van Bussloo ligt hofstede de Middelburg. Dit restaurant en tevens bed & breakfast is een ideale plek om de fietstocht te eindigen. Vanuit het restaurant heb je een mooi uitzicht over recreatieplas Bussloo.
Voor alle vragen over deze fietsroute, kunt u contact opnemen met de redactie van Fietsen123.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.
Wij wensen u veel fietsplezier!