Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
52 Km (± 3:28
) | Groningen | Het weer op de route
0
°C0bft
De stad Groningen kent veel groen: van natuurparken aan de rand van de stad tot een landschapspark op de plek van de oude stadsmuur.
Tussen knooppunt 3 en knooppunt 93: Natuurgebied Kardinge & het Plukbos
Aan de noordoostkant van de stad ligt natuurgebied Kardinge. Weilanden, graslanden, bossen en waterpartijen wisselen elkaar hier af. Je vindt er dan ook diverse bijzondere plantensoorten, veel zang- en weidevogels en een behoorlijke reeënpopulatie. Een leuk deel van het gebied is het Plukbos, waar je in het voorjaar zelf bramen kunt plukken en in het najaar walnoten en kastanjes kunt vinden.
Knooppunt 90: Het Bevrijdingsbos
Het Bevrijdingsbos is een herdenkingsbos. De gemeente Groningen stelde in 1990 9 hectaren grond beschikbaar voor het aanplanten van het bos, de eerste boom werd in 1992 gepland. Het bos staat symbool voor onze vrijheid en de bevrijding van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. Voor het bos staat een groot esdoornblad, wat het symbool van Canada is. In het blad zitten 43 gaten, die staan voor de Canadezen die hun leven hebben gegeven voor de bevrijding van Groningen.
Knooppunt 95: Het Noorderplantsoen
Het Noorderplantsoen is een park op de plek waar vroeger de stadsmuur van Groningen lag. Toen de vesting Groningen ontmanteld werd, legde men hier een langgerekt park aan in Engelse landschapsstijl, met veel bloemen, meer dan 50 soorten bomen en diverse kunstwerken.
Knooppunt 84: Stadspark
Aan de zuidwestkant van de stad ligt het Stadspark. Net als het Noorderplantsoen is het ingericht volgens de Engelse landschapsstijl. Verder vind je hier een kinderboerderij, een drafbaan – waar nog steeds paardenraces worden gehouden – en een arboretum.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.