Soep van jeu
Deze fietsroute rond het prachtige natuurgebied ‘t Roegwold begint en eindigt bij de Fraeylemaborg in Slochteren. Dit is een naar een buitenhuis omgebouwde burcht,…
Startplaats: Slochteren, Groningen | knooppuntroute
Fietsroute
58 Km (± 3:52 ) | Groningen | Het weer op de route 0 °C 0bft
Afwisselende route vol verschillende bezienswaardigheden. We starten in de prachtige havenstad Delfzijl. Via de Eemsmonding is de stad rechtstreeks verbonden met de Noordzee. U kunt een kijkje nemen bij het Muzeeaquarium, vlakbij het strand en de haven. U treft hier vijf bijzondere musea en een zeeaquarium, waar u zeebeestjes kunt aaien.
We vervolgen de tocht naar Appingedam, waar in het centrum nog vele middeleeuwse panden te bezichtigen zijn. De mooiste bezienswaardigheid is misschien wel de Nicolaïkerk, welke behoort tot de 100 Nederlandse rijksmonumenten. We vervolgen onze weg langs het plaatste Wirdum, waar de route ons onder andere langs Borg Rusthoven leidt. Deze borg dateert vanaf de 13e eeuw, toen men begon met het produceren van bouwwerken van steen. Vooraf rijke families leefden hier. Er zijn er nog maar enkele over, een bezoekje brengen is zeker de moeite waard!
Wanneer we verder fietsen en in Ten Post belanden, kunt u hier wierden tegenkomen. Dit zijn kunstmatige (woon)heuvels, gebouwd om naar hoger gelegen land te kunnen vluchten. Hierna zijn hier hele dorpen op gebouwd. Na enige tijd komen we aan in Woltersum, een plaatsje met slechts 330 inwoners. In Woltersum staat één van de twee nog werkende houtzaagmolens in de provincie.
De weg wordt vervolgd langs het Eemskanaal, welke we ook zullen oversteken. We fietsen verder langs het water, richting Appingedam, om uiteindelijk weer terug te keren in Delfzijl.
Tip: bent u van plan te overnachten? Het Eemshotel, een in zee gebouwd buitendijks hotel met een geweldig uitzicht vanaf de hotelkamer, is een echte aanrader!
Voor alle vragen over deze fietsroute, kunt u contact opnemen met de redactie van Fietsen123.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.
Wij wensen u veel fietsplezier!