Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
51 Km (± 3:24
) | Groningen | Het weer op de route
0
°C0bft
Het noorden van Groningen herbergt enkele borgen, sommige imposant en intact, andere slechts nog gedeeltelijk herkenbaar.
Knooppunt 16: Verhildersum
Het landgoed Verhildersum ligt oostelijk van het dorpje Leens. Het middelpunt wordt gevormd door de borg Verhildersum. Dit gebouw is in de 14de eeuw gebouwd als steenhuis, maar groeide later uit tot een heus kasteel. Het is niet meer bewoond; in plaats daarvan is de borg een museum waar je kunt ervaren hoe de Groninger landadel leefde. Maar niet alleen de borg zelf is een bezoek waard, ook de andere delen van het landgoed, waaronder een schathuis, museumboerderij, arbeidershuisje en de tuinen bieden een unieke kijk op het leven van de adel. Tip: bezoek het landgoed in augustus tijdens de ‘Historische dagen’, waarin het leven tussen 1850 en 1950 centraal staat.
Knooppunt 27: Arboretum Notoarestoen in Eenrum
In Eenrum vind je een arboretum met een bijzondere planten- en bomencollectie. Het arboretum is opgericht door een notaris uit Eenrum, waar het arboretum haar naam ook aan dankt. De Notoarestoen is dagelijks vrij toegankelijk.
Knooppunt 29: De kerk van Baflo
De kerk van Baflo valt op doordat de kerk en de toren van elkaar gescheiden zijn. Dit geeft de kerk een aparte uitstraling.
Knooppunt 18: Ewsum
Ewsum, ook wel De Oort genoemd, is het restant van een borg bij Middelstum. Dit Groninger kasteel heeft een bewogen geschiedenis meegemaakt en werd in de 19de eeuw gesloopt, omdat het in vervallen toestand verkeerde. Van de oorspronkelijke borg zijn alleen de geschutskoepel en het schathuis bewaard gebleven. Op het voormalige borgterrein is een mooie bloementuin gecreëerd, waar je in de theeschenkerij heerlijk kunt bijkomen van het fietsen.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.