Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
48 Km (± 3:12
) | Groningen | Het weer op de route
0
°C0bft
Rondom de stad Groningen liggen verschillende oorlogsmonumenten. Met deze route gedenk je gesneuvelde militairen, burgers en vervolgden.
In het Sterrebos (tussen de knooppunten 86 en 81) staat het Joods Monument, dat in 1977 onthuld werd. Dit monument is opgericht ter nagedachtenis aan de ruim 3.000 Joodse Groningers die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Het monument stelt een menora voor met zes handen op sokkels. De zevende sokkel is door het overlijden van de kunstenaar leeg gelaten.
Op Begraafplaats Esserveld (tussen knooppunten 81 en 75) vind je Oorlogsmonument Esserveld, ter ere van Groningse verzetsstrijders die in Westerbork zijn vermoord. Het monument stelt een vrouw voor die uit een urn herrijst.
Groningen werd in 1945 door Canadezen bevrijd. Om aan deze gebeurtenis te herinneren, heeft men 50 jaar na dato het Bevrijdingsbos geplant. Het bos bestaat uit meer dan 30.000 esdoorns, het nationale symbool van Canada. Verder zijn er informatieborden en gedenkplekken.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.