Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
42 Km (± 2:48
) | Limburg (NL) | Het weer op de route
0
°C0bft
In Noord-Limburg ligt Gennep, een versterkte stad in een prachtige omgeving. De route neemt je mee langs historische plekken en Nationaal Park Maasduinen.
Knooppunt 39: Binnenstad Gennep
Gennep behoorde oorspronkelijk tot het Pruisische Rijk, maar bij het Congres van Wenen in 1814/1815 werd besloten dat Pruisen geen invloed mag uitoefenen op de Maasscheepvaart. Daarmee moest de grens van het Pruisische Rijk minimaal een bepaalde afstand van de Maas af liggen en ging Gennep bij het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden horen. De Hervormde Kerk is een restant van de Pruisische tijd en is op dit moment de oudste kerk op Nederlands grondgebied die uit eigen middelen is betaald. In de stad moet je zeker een kijkje nemen op het Ellen Hoffmannplein. Dit plein in het centrum van Gennep heeft verschillende mooie mozaïeken. Het is genoemd naar de Joodse Ellen Hoffmann die tijdens de Tweede Wereldoorlog overleed.
Tussen de knooppunten 86 en 85: Nationaal Park Maasduinen
Dit uitgestrekte bos- en heidegebied ligt op een zandrug dicht tegen de Duitse grens aan. De Maasduinen zijn na de laatste ijstijd ontstaan door een samenspel van water, wind en mens, waarbij de mens vooral een rol speelde bij de ontbossing van het gebied voor landbouw. De laatste 100 jaar is er meer aandacht gekomen voor de natuurlijke functie van het gebied en in 1996 is het benoemd als Nationaal Park.
Knooppunt 29: Kasteel Heijen
Kasteel Heijen is in de 16de eeuw gebouwd op een oude Maasbedding. Na de Tweede Wereldoorlog was het kasteel niets meer dan een ruïne en is sindsdien zorgvuldig gerestaureerd. Het oudste deel van het kasteel – de kelder met ribloze kruisgewelven – bevindt zich in de voorburcht.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.