Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
45 Km (± 3:00
) | Limburg (NL) | Het weer op de route
0
°C0bft
Het Zuid-Limburgse dorp met prachtige oude gebouwen en dat een belangrijke rol speelde voor pelgrims uit de 13e eeuw.
Mechelen ontstond als nederzetting rond een landgoed dat in 1215 door Hendrik III, hertog van Limburg, werd geschonken aan de Johannieterorde. Deze orde werd opgericht om langs de pelgrimsroutes richting Jeruzalem zieke en gewonde pelgrims te verzorgen in hun klooster. Zo’n hospitaalorde ontving veel grond, gebouwen en volledige zelfstandigheid binnen het verworven gebied.
In 1588 verliet de Johannieterorde Mechelen nadat hun klooster was afgebrand. Toch zijn er nog veel bijzondere gebouwen terug te vinden uit die tijd, zoals de Heerenhof. Deze stamt uit de 12e eeuw en werd in 1967 aangewezen als rijksmonument. Het oudste gedeelte is de Tiendschuur, waar vroeger de belasting van pachters en boeren aan een kasteelheer of het klooster werd opgeslagen. Aan de westzijde van de Heerenhof vind je de Sint-Jan de Doperkerk die werd gebouwd toen de oorspronkelijke middeleeuwse kerk afbrandde.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.