Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
47 Km (± 3:08
) | Limburg (NL) | Het weer op de route
0
°C0bft
Rondom Venlo zijn verschillende herinneringen aan de oorlog terug te vinden in de stad en het landschap.
In de buurt van de stad liggen een aantal mooie natuurgebieden. Op een daarvan, de Groote Heide, lag tijdens de oorlog een Duits vliegveld: Fliegerhorst Venlo. Al in 1913 was dit terrein in gebruik als vliegkamp, maar tijdens de Duitse bezetting groeide het uit tot een omvangrijk complex met de modernste installaties. Het vliegkamp lag namelijk op een belangrijke aanvliegroute voor geallieerde bombardementsvluchten naar Duitsland.
Om het Duitse vliegverkeer te storen, stuurden de Britten regelmatig een bommenwerper om bommen en kraaienpoten af te werpen. In Venlo geloofde men dat de steeds terugkerende vlieger een naar Engeland gevluchte Venlonaar was. Dit wordt de mythe van ‘Vrolijke Frans’ genoemd.
Na de oorlog is het grootste deel van het vliegveld gesloopt. Alleen de commandobunker, de verkeerstoren en een hangaar zijn bewaard gebleven.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.