Bloemencorso van Zundert
In Nederland bloemenland zijn bloemencorso’s een aloude traditie die tot op de dag van vandaag nog steeds in ere wordt gehouden. In heel Nederland zijn er jaarlijk…
Startplaats: Roosendaal, Noord-Brabant | knooppuntroute
Fietsroute
32 Km (± 2:08 ) | Noord-Brabant | Het weer op de route 0 °C 0bft
Landgoed Visdonk ligt dicht bij de stad Roosendaal. Toch waan je je hier even in een andere wereld. Laat je verrassen door dit afwisselende landschap!
Sprundel wordt in de geschriften voor het eerst genoemd in een schenkingsakte van de abdij van Thorn. Dat was in het jaar 992. Het dorp bezit divers religieus erfgoed. Zoals het kerkgebouw (inmiddels een multifunctionele accommodatie), de pastorie en het nabijgelegen Fatimapark met de Geheimen van de Rozenkrans. Sinds 1840 staat er in Sprundel een stenen beltmolen, De Hoop. Deze monumentale molen kun je op afspraak bezichtigen.
De Rucphense Bossen horen bij een natuurgebied van 1.200 hectare groot. Het ligt ten westen van het dorp Schijf. Naar het zuiden loopt het gebied door tot aan de Nederlands-Belgische grens. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, bestaan De Rucphense bossen uit meer dan bossen alleen. Tijdens de IJstijd werden hier zandduinen gevormd. Die kun je nog steeds zien. De bossen, heide en graslanden zijn later door mensen aangeplant. Hierdoor waan je je steeds weer in een ander landschap.
Landgoed Visdonk bestaat sinds de zeventiende eeuw. Bos, heide, weide, vennen en statige lanen wisselen elkaar hier af. Bij T-Huis Visdonk en Lodge Visdonk kun je terecht voor een kopje koffie of lunch. Stop ook zeker even om van de idyllische Rozenven te genieten. Vanaf de steiger en het vlonderpad kijk je uit over het water. In de zomer bloeien hier mooie klokjesgentianen. In de middeleeuwen was er in deze omgeving een levendige turfhandel. Dat zie je tegenwoordig nog steeds terug. De Visdonk wordt namelijk doorsneden door de Roosendaalse vaart. Dat is een 15 kilometer lange turfvaart uit de veertiende eeuw.
Voor alle vragen over deze fietsroute, kunt u contact opnemen met de redactie van Fietsen123.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.
Wij wensen u veel fietsplezier!