Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
60 Km (± 4:00
) | Overijssel | Het weer op de route
0
°C0bft
Langs de Overijsselse Vecht ligt – vooral aan de zuidzijde – een breed dal met een historisch esdorpenlandschap.
De Overijsselse Vecht ontspringt in Duitsland, waar de rivier De Vechte wordt genoemd. Ter hoogte van Zwolle mondt de rivier uit in het Zwarte Water. Het dal is tijdens de voorlaatste ijstijd gevormd, waarna zandafzettingen het dal voor een deel opvulden. Een deel van het stroomdal van de Vecht veranderde in een veenlandschap. Hier ontstond later het riviertje de Reest.
Op de hoger gelegen zandgronden langs de Overijsselse Vecht ontstond juist een esdorpenlandschap. De grond hier was zeer vruchtbaar, omdat de bewoners het land bemestten met een combinatie van schapenmest en heideplaggen. Veel natuurgebieden langs de rivier worden gevormd door rivierduinen. De rivier was vroeger belangrijk voor de scheepvaart: in de tijd van de Hanze waren plaatsen als Hardenberg en Gramsbergen verbonden aan de Overijsselse Hanzesteden. Door de vele stuwen is een groot deel van de rivier hier niet meer geschikt voor.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.