Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
32 Km (± 2:08
) | Overijssel | Het weer op de route
0
°C0bft
Rondom de Overijsselse plaats Diepenheim liggen zes havezaten en kastelen, waarvan je er op deze route drie kunt ontdekken.
Tussen knooppunten 70 en 38: Kasteel Warmelo
Het huidige Kasteel Warmelo was vroeger een poortgebouw van een havezate die op dat terrein gebouwd was. In de loop der jaren groeide het voormalige poorthuis uit tot een kasteel op zich. Het kasteel is een bezoek meer dan waard en dat komt vooral door de tuinen in verschillende stijlen die eromheen aangelegd zijn.
Huis Diepenheim
De oudste havezate op de route draagt de naam van het stadje: Huis Diepenheim. In de 14de eeuw werd hier voor het eerst een stenen huis gebouwd, maar het grootste gedeelte van de huidige havezate dateert uit halverwege de 17de eeuw. Het is nog steeds bewoond en daarom niet toegankelijk.
Tussen knooppunten 34 en 40: Kasteel Weldam
Kasteel Weldam is een van de grootste kastelen uit de omgeving van Diepenheim. Het was in de beginjaren nauw verbonden met Kasteel Twickel, een van de bekendste en grootste kastelen van Overijssel. Het kasteel zelf is niet toegankelijk, maar de kasteeltuinen zijn tegen betaling te bezichtigen.
Tussen knooppunten 40 en 70: Watermolen Den Haller
Nabij Diepenheim ligt waarschijnlijk de oudste watermolen van Nederland: Den Haller. De molen over de Diepenheimse Molenbeek wordt in 1169 voor het eerst genoemd, maar mogelijk is deze nog ouder. De molen is enkele dagen per week geopend voor publiek, raadpleeg dus voor de zekerheid de openingstijden als je er een kijkje wilt nemen. Ook is in een van de omliggende boerderijen een restaurant gevestigd.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.