Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
48 Km (± 3:12
) | Overijssel | Het weer op de route
0
°C0bft
In het oostelijke deel van Overijssel liggen een aantal bijzondere beekdalen. We nemen je mee langs de grens van Overijssel en Gelderland.
Een van de belangrijkste en bekendste beken van deze regio is de Buurserbeek. Deze beek vormt de middenloop van een waterloop die in Duitsland ontspringt als de Ahauser Aa en ter hoogte van Deventer uitmondt in de IJssel. In Overijssel, tussen de Duitse Grens en het Gelderse Rietmolen, heet de beek Buurserbeek. In het beekdal ervan liggen oude landschappen. Met name in Buurse, Haaksbergen en Honesch zijn zeer oude erven aangetroffen langs de bedding van de Oude Beek.
Een belangrijk onderdeel van het beekdal van de Buurserbeek is het Buurserzand. Dit unieke natuurgebied bestaat uit een combinatie van natte dopheide en droge struikheide met stuifzandgebieden, jeneverbesstruwelen, vennen en eiken- en berkenbossen. Het is het restant van een uitgestrekt heidegebied dat vroeger deel uitmaakte van het esdorpenlandschap van de Buurserbeek. Hier stromen ook de Hagmolenbeek en Boekelerbeek.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.