Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
34 Km (± 2:16
) | Overijssel | Het weer op de route
0
°C0bft
Oldenzaal is een vroegere Hanzestad in de provincie Overijssel. De oude stad is bekend om haar bourgondische sfeer. Oldenzaal is tevens de poort naar het Nationaal Landschap Noordoost-Twente.
Vanaf het vertrekpunt kun je eerst een kijkje nemen bij de watertoren, gebouwd in 1905. In 2003 moest op last van de gemeente de bovenkant van de toren worden verwijderd: reparatie was niet meer mogelijk. In 2006 is de bovenkant herbouwd en sindsdien geschikt om in te wonen.
Na knooppunt 30, net voor knooppunt 95, zie je aan de linkerkant de Pannekoekenplas. Aan deze plas lag een naaktstrand, maar sinds 14 februari 2019 staat de Pannekoekenplas te koop: dit betekent het einde van naaktrecreatie.
Net voor knooppunt 32 komt de tocht langs recreatiepark het Hulsbeek. In de jaren 70 is het landgoed omgevormd tot recreatiepark en doormiddel van zandafgraving zijn er drie recreatieplassen gemaakt: een zwem-, surf- en visvijver. Tijdens het zomerseizoen wordt het park gebruikt voor diverse evenementen. Een mooi plekje om even tot rust te komen en te genieten van het uitzicht, de natuur en de mensen.
Nog voor het recreatiepark, na knooppunt 33 staat de waterradmolen Hulsbeker. De molen is in 1589 afgebrand en in 1632 weer opgebouwd. Vermoedelijk heeft hij gefunctioneerd tussen 1632 en 1749. De watermolen was een korenmolen en van het type onderslag watermolen.
Na knooppunt 49 is het tijd voor een pauze, daar is Boer'n Bistro 't Peuleke in Rossum de perfecte plek voor.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.