Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
65 Km (± 4:20
) | Overijssel | Het weer op de route
0
°C0bft
Op deze route nemen we je mee door de prachtige en afwisselende natuur tussen Nijverdal, Hellendoorn en Almelo.
Vanaf het startpunt, dat hier in een prachtige en natuurrijke agrarische omgeving ligt, fiets je in de richting van Nijverdal. Hier vind je de Eversberg, een mooi landgoed op de plek waar ooit een gelijknamig kasteel of havezate heeft gestaan. Op de fundamenten van dit vroegere kasteel is ooit een nieuwe woning gebouwd, maar deze is halverwege de 20ste eeuw door brand verwoest. Het landgoed daarentegen is bewaard gebleven en nog niet zo lang geleden grondig gerestaureerd. Nu kun je hier genieten van bossen, Engelse landschapstuinen en wandelparken.
Het Wierdense Veld
Ingeklemd tussen Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en de stuwwallen van Wierden en Hoge Hexel ligt het Wierdense Veld. Het gebied is een restant van een uitgestrekt hoogveengebied dat vroeger aansloot op de Engbertsdijksvenen, dicht bij de Duitse grens. Tegenwoordig is dit een zeldzaam voorbeeld van levend hoogveen in Nederland. De afwisselende flora – waaronder lavendelheide – en fauna – met onder andere de kraanvogel en gladde slang – hebben er mede voor gezorgd dat het Wierdense Veld is aangemerkt als Natura 2000-gebied. Neem vooral eens de tijd om vanaf de uitkijktoren over dit prachtige gebied uit te kijken.
De Doorbraak
Tussen Almelo en Bornerbroek vind je een bijzonder landschap. Hoewel de aanblik anders doet vermoeden, is dit een jong landschap. De Doorbraak is een beek die hier is aangelegd tussen de Bornse Beek en de Regge met de bedoeling verdroging van het landschap en wateroverlast tegen te gaan. De Doorbraak kan hier door het landschap meanderen en dat heeft zijn weerslag gehad op de omgeving: in het stroomdal van deze kunstmatige beek heeft zich een prachtig natuurlijk landschap gevormd, met diverse planten-, dieren- en vogelsoorten.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.