Amelishof bloemenpluktuin
Bloemen plukken en fietsen in een historisch gebied. Bij deze fietsroute kom je vrij snel na het begin voorbij knooppunt 39 langs het Fort Vechten. Dit indru…
Startplaats: Bunnik, Utrecht | knooppuntroute
Fietsroute
47 Km (± 3:08 ) | Utrecht | Het weer op de route 0 °C 0bft
Je fietst door een puur Hollands landschap met weidse graslanden en oude steden vol bezienswaardigheden. Aan de Lek vind je alle ingrediënten voor een geslaagde fietsdag!
Ameide ligt aan de rivier de Lek en aan de oostkant ligt de rivier de Oude Zederik. Ameide is een van de oudste steden van Nederland en kreeg stadsrechten in 1277. Het stadje heeft veel monumentale panden uit de zeventiende eeuw. Op de tweede donderdag van oktober is hier jaarlijks de ‘Termeise Mart’. Sinds 1657 was dit een paarden- en beestenmarkt. Tegenwoordig vindt er geen handel meer plaats, maar zijn er nog wel diverse paardenkeuringen, shows, een ringrijderij, een warenmarkt en een kleine kermis.
Nadat de kasteelheren in de veertiende eeuw opdracht gaven aan de eerste zilversmeden heeft Schoonhoven zich ontwikkeld tot een uniek centrum van zilverambacht, -industrie en -kunst. Het is nog steeds een stad met een zilveren randje. Zo vind je hier het nationale zilvermuseum en de enige zilvervakopleiding van ons land. In de oude binnenstad zitten diverse ateliers, galeries en werkplaatsen van goud- en zilversmeden. Het hele jaar zijn er diverse zilverevenementen.
De Lek loopt van de Nederrijn bij Wijk bij Duurstede naar de Nieuwe Maas bij Krimpen aan de Lek. De rivier is in totaal 62 kilometer lang. De Lek ligt voor een deel in de provincie Utrecht, maar gaat ook de grens over naar Zuid-Holland. Daarnaast vormt de rivier een natuurlijke grens tussen Utrecht en Gelderland.
Voor alle vragen over deze fietsroute, kunt u contact opnemen met de redactie van Fietsen123.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.
Wij wensen u veel fietsplezier!