Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
46 Km (± 3:04
) | Zeeland | Het weer op de route
0
°C0bft
De monding van de Schelde was strijdtoneel en filmlocatie tegelijk.
Eind 1944 hadden de geallieerden al een aanzienlijk deel van Europa terugveroverd op de Duitsers. Een groot probleem bleef de bevoorrading van de troepen, die nog steeds moest komen van de oorspronkelijke landingsplaats van D-day in Normandië. Voor een betere bevoorrading was het nodig de ingegraven Duitse troepen langs de monding van de Schelde te verdrijven. De Nederlandse film De slag om de Schelde vertelt het verhaal van deze strijd vanuit verschillende gezichtspunten: een Britse piloot, een Nederlandse verzetsstrijdster en een Nederlander in dienst van de Duitse strijdkrachten. De film was met een budget van 14 miljoen euro een van de duurste Nederlandse films ooit gemaakt. Een deel van De slag om de Schelde werd gefilmd in Zeeland, onder andere in Middelburg, Vlissingen en langs de monding van de Schelde.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.