De tuin van Kasteel Westhove
Bewonder een bijzonder kasteel en zijn bijbehorende tuin. Deze veelzijdige fietsroute neemt je mee langs het bijzondere Kasteel Westhove. Dit dateert uit de…
Startplaats: Oostkapelle, Zeeland | knooppuntroute
Fietsroute
50 Km (± 3:20 ) | Zeeland | Het weer op de route 0 °C 0bft
Zeeuws-Vlaanderen wordt vaak over het hoofd gezien als het om fietsen gaat: het is voor veel fietsers ver weg of er zijn geen bekende steden te vinden. Zonde, want je vindt een aantal mooie bezienswaardigheden in het zuidelijke deel van Zeeland.
De omvang en de bekendheid van vestingsteden als Gorinchem, Naarden en Weesp zorgt ervoor dat kleinere vestingsteden vaak worden vergeten. Hulst is zo’n stadje. De vestingwerken, gebouwd volgens het Oud-Nederlands Vestingstelsel, zijn nog in uitstekende staat en zorgen er samen met het historische centrum voor dat de stad de uitstraling heeft die het ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog ook al moet hebben gehad. Hulst wordt genoemd in een van de oudst bekende Nederlandse literaire werken: Van den vos Reynaerde. Om hieraan te herinneren staat in het centrum van de stad een standbeeld van de listige vos. Vergeet bij een bezoek aan Hulst zeker niet de Sint-Willibrordusbasiliek te bezichtigen: deze basiliek werd in 2009 benoemd tot mooiste kerk van Nederland.
Een ander bijzonder deel van deze fietsroute is het Verdronken Land van Saeftinghe. Dit unieke natuurgebied is het grootste schorrengebied van Europa. Nadat het gebied in de vroege Middeleeuwen ingepolderd is, werd het tijdens de Tachtigjarige Oorlog weer onder water gezet. Dit heeft een grote invloed gehad op het landschap en de vorming van het gebied zoals dat nu te zien is. Bij extreem laag water kunnen hier bijzondere archeologische vondsten gedaan worden. Zo zijn hier de oudste resten van landbouw in Zeeland gevonden.
Voor alle vragen over deze fietsroute, kunt u contact opnemen met de redactie van Fietsen123.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.
Wij wensen u veel fietsplezier!