Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
47 Km (± 3:08
) | Zeeland | Het weer op de route
0
°C0bft
De Oosterschelde is een voormalige zeearm en aftakking van de Schelde, die in 1986 van de zee werd afgesloten door de Oosterscheldekering.
De Oosterschelde kreeg in 2002 de beschermde status van Nationaal Park en is met een oppervlakte van 350 vierkante kilometer het grootste Nationale Park van Nederland. Een flink deel daarvan valt bij laagwater droog. De aanmerking als Nationaal Park komt vooral door de rijke onderwaterwereld die je hier aantreft. De Oosterschelde staat bekend om zijn goede waterkwaliteit, maar ook als kraamkamer voor de beroemde Oosterscheldekreeften en -mosselen en leefgebied van zeehonden en bruinvissen. Mede hierom is het gebied erg populair onder sportduikers.
Met de afsluiting van de Oosterschelde was het de bedoeling dat het water brak zou worden, maar door de halfopen pijlers van de Oosterscheldekering is het nog steeds een zoutwater getijdengebied.
De mens heeft een belangrijke rol gespeeld bij de vorming van het gebied. Langs de dijken aan de Oosterschelde vind je nog veel karresporen, inlagen en kreken als herinneringen hieraan.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.