Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
50 Km (± 3:20
) | Zeeland | Het weer op de route
0
°C0bft
Verschillende plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen lagen vroeger op eilanden. Het land eromheen is later ingepolderd.
In het zuiden van Zeeuws-Vlaanderen lag een verdedigingslinie, bestaande uit forten en vestingsteden. Aan het einde van de 18de eeuw werd besloten om het gebied eromheen, tussen Hulst en Sas van Gent te bedijken. Hierdoor ontstonden verschillende polders, die niet alleen een landbouwfunctie hadden, maar ook bedoeld waren als inundatiegebied voor de waterlinie.
Voor de inpolderingen werd begonnen met de aanleg van dijken en afwaterings- en inundatiesluizen. De Zwartenhoekse Zeesluis bij de buurtschap Zwartenhoek is er daar een van. De sluis is ongeveer 18 meter lang en bestaat uit drie kokers van elk 2,4 meter doorsnee. Deze kokers zijn onderling verbonden via twee doorgangen. Van de schuiven, die in de kokers naar beneden gelaten konden worden, is alleen die in de middelste koker bewaard gebleven. De sluis is geheel bekleed met Escosijnse steen, een kalksteensoort uit België.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.