Royal Christmas Fair
Een vast terugkerend fenomeen in december zijn de kerstmarkten in heel Nederland. In het hartje van Den Haag wordt van 5 tot en met 23 december de Royal Christmas…
Startplaats: Voorschoten, Zuid-Holland | knooppuntroute
Fietsroute
51 Km (± 3:24 ) | Zuid-Holland | Het weer op de route 0 °C 0bft
Het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ligt tussen het Haringvliet en het Grevelingenmeer. Het landschap, vol met pittoreske plaatsjes, kleurt in het voorjaar prachtig door de vele tulpenvelden.
In het dorp Nieuwe-Tonge staat d’Oranjeboom, een in 1768 gebouwde korenmolen. Eerder stond op deze plaats al een standerdmolen. Op zaterdagen is de maalvaardige molen te bezichtigen. In het dorp vind je verder Faunapark Flakkee, een dierenpark dat als een stadspark is aangelegd. De meeste dieren zijn vogels, maar er zijn ook diverse zoogdieren te zien in het park.
De Stad aan ’t Haringvliet is een echt watersportdorpje en trekt door de ligging aan het Haringvliet jaarlijks vele toeristen. De molen van het dorp – de Korenaar – is net als d’Oranjeboom in de 18de eeuw gebouwd ter vervanging van een standerdmolen. En net als die molen is ook de Korenaar nog maalvaardig en op zaterdagen geopend voor bezoekers.
Het dorp Middelharnis is de grootste plaats van het eiland en heeft een pittoresk oud centrum. Vooral het raadhuis, gebouwd in Hollands classicistische stijl, is een prachtig monument. De plaats Sommelsdijk grenst aan Middelharnis en maakt deel uit van het beschermd dorpsgezicht van de twee plaatsen. In het centrum ligt Streekmuseum Goeree-Overflakkee, bestaande uit een aantal aan elkaar grenzende trapgevelhuisjes. Hier wordt de geschiedenis van het eiland vanaf de Romeinse Tijd verteld.
In Dirksland valt vooral de voormalige watertoren op. Het was na de bouw enkele jaren de hoogste watertoren van Nederland. Maar ook de kerk, met daaromheen een kerkring van monumentale panden, is bijzonder. De 15de-eeuwse kerk is zowel van binnen als buiten de meest gave van Goeree-Overflakkee.
Voor alle vragen over deze fietsroute, kunt u contact opnemen met de redactie van Fietsen123.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.
Wij wensen u veel fietsplezier!