Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
39 Km (± 2:36
) | Zuid-Holland | Het weer op de route
0
°C0bft
Midden in de Randstad vind je een uniek polderlandschap, dat volledig wordt omsloten door een aantal grote stadskernen.
Dit landschap, gelegen tussen Leiden, Zoetermeer en Alpen aan den Rijn, was vroeger één groot veengebied en dat kun je vandaag de dag goed terugzien in de indeling van het landschap: de stroken land met waterwegen ertussen zijn de legakkers en petgaten die hier zijn aangelegd bij het afgraven van het veen. Polders op deze route zijn bijvoorbeeld Polder Achthoven, de Westeinder Polder en de Zoeterwoudse Polder.
Centraal door dit gebied loopt de Oude Rijn, een restant van de oude loop van de Rijn in Zuid-Holland. De Oude Rijn begint ter hoogte van Harmelen en vormt het vervolg van de gekanaliseerde Leidse Rijn. Deze laatstgenoemde splitst zicht ter hoogte van Wijk bij Duurstede als de Kromme Rijn af van de Nederrijn. De Oude Rijn vormde vroeger de grens – limes – van het Romeinse Rijk. Langs de rivier zijn daarom veel restanten van grensforten teruggevonden.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.