Cultura Nova
Als je een liefhebber bent van bijzondere theatervoorstellingen, kun je je hart ophalen van 30 augustus tot en met 8 september bij het Cultura Nova festival https…
Startplaats: Landgraaf, Limburg (NL) | knooppuntroute
Fietsroute
66 Km (± 4:24 ) | Limburg (NL) | Het weer op de route 0 °C 0bft
Met deze Landleven route ontdek je De Doort, een verrassend natuurreservaat tussen de plaatsen Echt, Susteren en Dieteren. En wie weet spot je onderweg wel een van de zeldzame boomkikkers die in dit gebied leven.
Het Belgische Maaseik ligt op de grens met Nederland. Zoals de naam doet denken ligt de stad aan de rivier de Maas. Op de markt staat het Gebroeders van Eyck standbeeld. De broers Jan en Hubert van Eyck zijn waarschijnlijk in de veertiende eeuw in Maaseik geboren en waren allebei kunstenaar. Hun bekendste werk is ‘Het Lam Gods’, dat nu nog altijd in de Sint-Baafskerk in Gent hangt. Maaseik heeft verschillende bezienswaardigheden, waaronder Musea Maaseik, het Selbachmuseum, het Regionaal Archeologisch Museum en de Catherinakerk.
Natuurreservaat de Doort ligt ten zuiden van Echt. Het gebied is 148 hectare groot en eigendom van Staatsbosbeheer. Het is een afwisselend gebied met loofbos, weilanden en akkers. Door de kleinschalige kleiwinning in het verledenontstonden meerdere poelen en plasjes. De Doort staat bekend om de grote populatie van de zeldzame boomkikker. Ook is dit het leefgebied voor vele verschillende soorten libellen en vogels.
Midden in de ‘taille van Limburg’ ligt Susteren. Aan de ene kant grenst het meest westelijke stuk Duitsland aan Susteren en aan de andere kant van de Maas begint België. De Sint-Amelbergabasiliek is een bezoekje waard. Hier ligt niet alleen de middeleeuwse Koning Swentibold begraven, naast en onder de oeroude basiliek ligt een schatkamer vol religieuze kunst en relikwieën.
Kijk voor meer mooie Landleven fietsroutes in de nieuwste Landleven fietsroutegids.
Voor alle vragen over deze fietsroute, kunt u contact opnemen met de redactie van Fietsen123.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.
Wij wensen u veel fietsplezier!